Hevoset ja ponit

                    
Täältä löydät tallissa asustavien hevosten ja ponien tiedot.

-----Sapun hevoset-----


                        
                     
                     

Nimi: KN Roses and elegance "Elli"
Skp: tamma
Rotu: FWB
Ikä: 17v (2000)
Painotus: esteet

Ko: HeA
Ye: 125cm
Re: 110cm
Me: 90cm

I: KN One hope
E: KN Angel from the underworld

Omistaja: Sapu
Tekijä: Sapu

Luonne:
Käsitellessä Elli on varsin rauhallinen ja kärsivällinen. Sitä on mukava harjata, sillä se seisoo lähes aina ihan paikoillaan. Oli se sitten karsinassa tai käytävällä. Taluttaessa tamma kulkee kiltisti taluttajan vierellä. Kesällä saattaa kuitenkin välillä karata tuoreen ruohon perään, jos taluttaessa ei ole hereillä. Sitäkin kyllä erittäin harvoin.
Ratsastaessa Elli on mukavan tasainen ja herkkä avuille. Sileellä se tekee mitä pyydetään, ei sooloile. Esteilläkin Elli menee pääosin niinkuin ratsastaja pyytää, tosin välillä saattaa innostua ja hypätä vähän hutiloiden pienillä esteillä. Isommilla tamma sitten keskittyykin paljon enemmän ja katsoo miten jalkansa laittaa. Elli on myös tosi maastovarma. Se on maastossa rauhallinen, eikä hetkahda jokaista lintua tai puskan rasahdusta. Sen kanssa voi myös huoletta ottaa nopeampiakin laukkapätkiä, sillä Elli ei lähde alta, ei ainakaan kysymättä. 

                

Nimi: Kesäniityn Ollie "Olli"
Skp: ruuna (ruunattu 4.1.-17)
Rotu: FWB
Ikä: 6v (2011)
Painotus: koulu

Ko: Va A
Ye: 100cm
Re: 70cm
Me: 60cm

I: KN Sky without Sun
E: KN Angel from the underworld

Omistaja: Sapu
Tekijä: Sapu

Luonne:
Käsitellessä Olli on aika rauhaton. Harjatessa ei millään meinaa pysyä paikoillaan. Kaikki muu ympärillä tapahtuva kiinnostaa paljon enemmän ja saakin kokoajan varoa ettei jää alle. Yleensä Olli harjataankin karsinassa kiinni. Taluttaessa ruuna on kokoajan menossa, saa välillä pysäytellä ja peruutellakkin, jotta tämä rauhoittuisi. Ollia taluttaessa pitää olla kokoajan hereillä, sillä ikinä ei tiedä mitä se saa päähänsä. Kesäisin ruoho houkuttelee ruunaa aika paljon, ja jos Olli pääsee syömään niin se ei sieltä ihan heti ole pois tulossa. 
Ratsastaessa Olli on yleensä tasainen ja työskentelee kokoajan täysillä. Sileellä ratsastaessa hakeutuu nopeasti peräänantoon ja on yleensä hyvin avuilla. Esteillä menee rauhassa, ei turhaa hoppuile. Vaikka korkeita mentäisiinkin. Melko maastovarma. Nimi: KN Abrazo "Aabra"
Skp: ruuna (ruunattu v. 2007)
Rotu: FWB
Ikä: 12v (2005)
Painotus: kenttä

Ko: VaB
Ye: 120cm
Re: 100cm
Me: 90cm

I: KN Sky without Sun
E: KN Roses and elegance

Omistaja: Sapu
Tekijä: Sapu

Luonne:
Käsitellessä Aabra on oikea 'herrasmies' ja mukava. Harjatessa seisoo kiltisti paikallaan ja mukava pistää kuntoon ratsastusta varten myös vaikka käytävällä. Kaviotkin nousevat helposti, pitää vain pyytää. Taluttaessa ei tee juurikaan mitään, kävelee kiltisti taluttajan vierellä vaikka naru olisi kuinka pitkä. 
Ratsastaessa Aabra on tavallisesti rauhallinen. Sileellä tosi mukava työstää. Vasempaan hieman jäykempi kuin oikeaan. Tarvitsee kunnon verkan. Esteillä Aabra tykkää mennä, mutta pysyy yleensä hanskassa. Tosin pienemmillä esteillä ei aina jaksa keskittyä. Maastovarma. 
Nimi: KN Just like ebony "Eppu"
Skp: ori
Rotu: FWB
Ikä: 5v (2012)
Painotus: esteet

Ko: HeB
Ye: 110cm
Re: 80cm
Me: 60cm

I: RW La Sangre Tira
E: PT's Sparkling Dream

Omistaja: Sapu
Tekijä: Sapu

Luonne:
Käsitellessä Eppu on aika orimainen. Harjatessa pyörii ja hyörii kokoajan ja saattaa potkia jos sille päälle sattuu. Eppu on kuitenkin kovin utelias ja nuuskii jokaisen taskun ja laukun mitä harjaajalla sattuu mukana olemaan. Eppu tykkää huomiosta. Taluttaessa käytetään ketjuriimunnarua, jolla on helppo pitää ori aisoissa.
Ratsastaessa Eppu on aika hulivili. Verkatessa se testaa ratsastajaa ja saa outoja pukkikohtauksia vähän väliä. Sileellä Epulla ei riitä keskittymiskyky vaan tämä sählää menemään jotain omiaan. Esteillä Eppu on sitten mukavampi. Nimittäin siitä tämä ori pitää. Pienemmillä rynnii ehkä vähän liian lujaa, mutta isommilla alkaa jo keskittymään. Ei ollenkaan maastovarma, jää kytäileen ja laukkapätkillä lähtee helposti alta.TÄLLÄ HETKELLÄ YLLÄPIDOSSA MUUALLA!

Nimi: KN Eternal Elegance "Atte"
Skp: ruuna
Rotu: tilastohevonen
Ikä: ei tietoa (arvellaan n. 9v)
Painotus: yleis

Ko: He A
Ye: 120cm
Re: 90cm
Me: -

I: ?
E: ?

Omistaja: Sapu
Tekijä: Sapu

Luonne:
Käsitellessä Atte on aika arvaamaton. Välillä ruunalla on huonompia päiviä ja toisinaan taas parempia. Harjatessa ei malta yleensä olla paikallaan. Taluttaessa melko kiva.
Ratsastaessa Atte on aika laiska. Etenkin sileellä. Sillä ei riitä kiinnostus pitkiin ratsastuskertoihin ja alkaa pelleilemään jos vähänkin alkaa tulla tylsää. Esteillä tykkää mennä kovempaa. Ei kovin maastovarma.-----Sipen hevoset-----

TULOSSA PIAN!
2 kommenttia:

  1. Mä katoin aabrasta mallia vähän ja tein hepan mutta kaikki on eri väriä❤❤

    VastaaPoista