lauantai 17. joulukuuta 2016

Tauon jälkeen ratsastelua ja joululahjaponi

Moikka!
Tänään päätin vihdoista viimein yli kuukauden tauon jälkeen kävästä ratsastamassa keppihepalla. Otin tänään Aabran ja tarkotuksena oli mennä villasukilla hyppyjä kentällä ja hieman maastossa ihan normaalisti kengillä. Pistin Aabralle suitset päähän ja jouluisen kaulurin kaulaan, jonka jälkeen lähettiin hakeen joulukuusta ja samalla menin alkukäynnit. Ihan läheisestä mettästä se haettiin ja tultiin takas. Otin kengät pois ja laitoin villasukat jalkaan.

Pikainen käsivarsikuva Aabrasta ennen alkukäyntimaastoa

Alotin verkkaamalla vähän ravia uralla ja pienillä volteilla. Aabra meni aika tasaisesti, vaikkei martingaaleja tälläkertaa ollut. Ravaamisen jälkeen otin aika piakkoin laukkaa, nostin suoraa väistöstä ja laukkasin molempiin suuntiin uralla ja ympyrällä. Laukkakin meni varsin hyvin, ei siis tähän asti mitään ongelmia, mikä on harvinaista Aabralla ilman martsoja. Päätin sitten rakentaa pari pystyä peräkkäin toiselle pitkälle sivulle.

Välikäynnit kentällä

Alotuskorkeuksina oli 50cm ja 60cm. Ehkä vähän korkeita joo, mut tänään aattelin hypätä korkeeta. Kun tosiaan alettiin hyppään, hankaluudet alko. Ekat hypyt meni ok, mut tokalla kertaa Aabra tuli liian lujaa ekalle ja kielto seuraavalle. Kolmannen kerran sarjaa hypätessäni mentiin taas turhan lujaa ja lyhyen sivun jälkeen alko Aabra pomppimaan vähän turhan tiuhaan tahtiin. Kun sain konin kuriin menin samantien hakeen martingaalit. Sain kun sainkin hepan heti paremmin aisoihin, vaikka ensin vielä yritti haastaa martsojen laiton jälkeen.

Jatkoin hyppimistä korotellen tasaisin väliajoin. Hyppäsin myös 80cm-100cm sarjan. Sitten päätin, että repästään nyt ihan kunnolla ja laitetaan eka este 60cm ja toinen 110cm. Ja päästiin sen 110cm:kin yli! Oi että kun tuli hyvä mieli, kun pitkästä aikaa hyppäsin niinkin korkeaa. Yleensä se on tyssänny siihen 105cm kotitreenissä. Kokeilin tietty vielä isompaa, ilman Aabraakin, mutta ei mennyt. Hyppäsin viel lopuks 100cm - 105cm sarjan ja painuin talliin. Ratsastin kokonaisuudessaan n. 40 minuuttia, oli kyllä onnistunut ratsastuskerta jälleen.

Mutta oonhan mä tänään muutakin tehnyt kuin vaan ratsastanut. Tein yhen joululahjaponin valmiiks joka tulee 3 vuotiaalle heppatytölle tallilta. Ollaan sitä taluteltu vakkarituntien ohessa ja sit yks päivä kun vein Roosalle Vihtorin tallin kautta niin tyttö ihastu siihen. Sain sit pyynnön et voisinko tehä samantapasen ponin joululahjaks tälle, niin tottakai sitten tein. Pistän alle kuvia tästä kyseisestä poniallerosta, joka lähtikin tänään.

Tämmönen papurikko sulonen pallero :3


Sai matkaansa myös yksinkertaiset pinkit ohjausvehkeet päähän, blingeillä ja naruohjilla

Tän ilme on kyl niin viaton c:

Lisäks oon tänään tehny Aabran harjapakin loppuun, nimikoinu sen harjat ja tehny Ellille uuden rimunnarun. Lisäks suunnittelin uutta hevosta talliin, johon saan kankaat viikonpäästä jouluaattona. Tiedossa ois jälleen estehevonen, mutta tälläkertaa en tee mitään perus ruunikkoa, vaan jotain vaihtelua ;) Alottelin kans vääntään hepan tulevia suitsia Ellin mittojen mukaan. Kaavakin ois varmaan tarkotus tässä illalla vielä piirtää.

Mut tää päivä alkaa jo olla lopuillaan ja kaikkee sain pitkästä aikaa aikaseks. Huomenna ois tarkotuksena ratsastaa kentällä taas joku heppa, ellei parikin ja varmaan koristella tallia joulusemmaks. Tulossa myös luultavasti huomennakin postausta, kattoo ny.

Eipä oikeen muuta, seuraaviin postauksiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti