sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Maria jälleen meillä!

Moikka!

Eilen (15.10. la) Maria oli pitkästä aikaa meillä. Ennen kun Maria tuli meille, vietiin Sipen kanssa parit hepat tarhaan ja alettiin kokoon esteitä kentälle. Sit Maria oikeestaan tulikin, Netta mukana. Laitettiin viel viimiset esteet kentälle ja mentiin varustaan ponit. Mä pistin Aabran kuntoon, Sippe Sanin ja Maria tietenkin Netan. Tultiin kaikki kentälle ja alotettiin alkukäynnit uraa. Käyntien jälkeen otettiin ravipätkiä uralla, väistöjä ja mä tein myös voltteja ravissa. Laukkaa otettiin niin uralla kuin pääty-ympyröilläkin.
Laitan tänne väliin Sipen ja Marian lauantaina kuvaamia kuvia hepoista, jotta tää postaus ei jäis ihan tyhjäks.
Sit alettiin hyppään. Esteet oli 30-50cm aluks. Aabra meni hyvin ja hyppäs hallitusti. Kentällä oli ristikoita, kavaletteja ja pari pystyä. Hypättiin myös hieman korkeampaa, n. 80-100cm rataa. Tein Aabran kanssa niille vähän lyhyempiä teitä ja ajoin paljon eteen. Marian kanssa mentiin jotain mini-korkeushyppyä, mä pääsin Aabran kanssa 110cm. Ihan hyvin siihen nähden, etten kotona oo pitkään aikaan hypänny niin korkeeta. Sen jälkeen otettiin loppukäynnit.


Sit mentiin talliin laittaan uudet hepat kuntoon, mä otin Ruusan, Sippe Hetan ja Maria pysyi Netassa. Päätettiin näiden heppojen kanssa lähtee maastolenkille. Käppäiltiin tien kautta maston juurelle. Rakennettiin sinne polulle paljon maastoesteitä, joita innostuttiin hyppään aika kauan. Se oli kivaa, kun en oo maastareita pahemmin ikinä hyppinyt. Ruusa meni ihanan energisesti. Sit raivattiin esteet pois, sillä siellä polulla kulkee paljon muitakin, esim. ratsukkoja ja lenkkeilijöitä. Käveltiin myös tien kautta takas, tosin vähän eri reittiä. Vietiin sen jälkeen ponit takas talliin.

Maastolenkin jälkeen Sippe ja Maria ratsastivat vielä sileellä Lumin ja Ellin. Samaan aikaan mä olin tekemässä kalakeittoa, joten se kolmannen hepan ratsastelu jäi sitten siihen. 
Tää oli nyt tän lokakuun 2. postaus, ja hyvin oon lupaukseni pitänyt. Ensiviikolla varmasti taas uutta postausta. Tänään varmaan ratsastan vielä lyhyesti pari heppaa ja aattelin joka syysloman päivä ratsastaa ees yhen hepan. 
Tein lauantaista (oikeestaan siitä ekojen heppojen liikutusosuudesta)videon YouTubeen, pistämpä senkin nyt tähän alle:


Eipä oikeen muuta, seuraaviin postauksiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti